Cineama 2013

Termín uzávierky: 13. apríl 2013 (krajské kolo - Liptovský Mikuláš)

Propozície 21. ročníka celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky amatérskej filmovej tvorby

Vypracovala: PhDr. Zuzana Školudová

A. Všeobecná charakteristika 

I. Charakteristika súťaže
1.  Celoštátna postupová súťaž a prehliadka amatérskej filmovej tvorby je určená deťom, mládeži a dospelým v štyroch vekových skupinách.
2.  Okrem vekových skupín sa súťaž koná aj v rôznych žánrových kategóriách: dokument, reportáž, hraný film, animovaný film, experiment, videoklip, minútový film.
3.  Súťaž sa koná každý rok.
4.  Súťaž nie je tematicky zameraná.
5.  Najlepšie ocenené diela sú nominované do výberu, z ktorého porota vytvorí kolekciu na českú národnú súťaž Český videosalón a kolekciu na svetovú súťaž amatérskych filmov UNICA.
6.  Súťaž je založená na dobrovoľnej činnosti a umeleckej tvorbe žiakov, študentov a občanov;    jednotlivcov a členov filmových klubov.
7.  Súťaž a tvorba pre ňu napomáha rozvíjať záujmy, umeleckú kreativitu, nadanie a aj technické schopnosti v oblasti amatérskej filmovej tvorby. Vytvára priestor pre umelecké stvárnenie skutočnosti, pre autorské vyjadrenie názorov, postojov, skúseností tvorcov filmových diel.

II. Poslanie súťaže
1.  CINEAMA je najstaršou a najprestížnejšou celoštátnou súťažou v oblasti amatérskej filmovej tvorby na Slovensku, nadviazala a pokračuje v tradícii celoštátnej súťaže, ktorá sa konala v šesťdesiatych až osemdesiatych rokoch spoločne s českou súťažou. CINEAMA - toto pomenovanie a status nadobudla po roku 1992.
2.  CINEAMA je jedinou možnosťou komplexnej verejnej prezentácie amatérskej filmovej tvorby na Slovensku.
3. Súťaž napomáha vyhľadávaniu talentovaných tvorcov, zároveň vytvára aj priestor pre rozvoj umeleckej tvorivosti i technickej zdatnosti žiakov, mládeže i dospelých z rôznych regiónov Slovenska, vytvára možnosť pre prezentáciu diel rôzneho tematického i žánrového zamerania, priestor pre porovnanie ich umeleckej i technickej úrovne.
4. Súťaž CINEAMA umožňuje rozvíjať talent, i technické danosti účastníkov – mladých tvorcov i dospelých autorov, prispieva k zmysluplnému využívaniu voľného času v intenciách súčasného  spôsobu života.
5.  Jednotlivé kolá súťaže vytvárajú možnosť prezentácie, vzájomnej konfrontácie a inšpirácie pre všetkých záujemcov o tento druh tvorby prostredníctvom prehliadok, hodnotiacich diskusií a iných foriem vzdelávacích podujatí.
6. Súčasťou súťaže je aj vzdelávacia časť, ktorá prispieva k ďalšiemu rozvíjaniu vedomostí a odovzdávaniu skúseností či už v oblasti umeleckej tvorby alebo v oblasti procesu technického spracovania jednotlivých filmových diel.

III. Riadenie súťaže
Vyhlasovateľom súťaže je Ministerstvo kultúry SR a z jeho poverenia Národné osvetové centrum.
Odborným garantom celej súťaže je Národné osvetové centrum.
Usporiadateľmi súťaže sú Národné osvetové centrum, regionálne osvetové strediská a kultúrne zariadenia.
Organizátormi jednotlivých kôl súťaže sú regionálne osvetové strediská a kultúrne zariadenia, mestské a miestne kultúrne strediská, centrá voľného času a ostatné kultúrne zariadenia. Organizačným garantom celoštátneho kola  je vybrané osvetové stredisko, ktorého projekt bude podporený z prostriedkov dotačného systému MK SR na základe výsledkov komisie.
Usporiadatelia a organizátori súťaží si môžu vytvárať komisie, resp. iné orgány pre lepšie zvládnutie ich odbornej a organizačnej úrovne a pre vytvorenie ich sprievodného programu.      
     

B. Štruktúra súťaže
     
1. Súťaž je viacstupňová, najmenej trojstupňová: okresná/regionálna, krajská a celoštátna.
2. Súťaž má nielen postupový, ale aj putovný charakter. Konala sa už v mnohých mestách Slovenska.
3. Súťaže sa môže zúčastniť každý tvorca, filmový amatér, občan Slovenskej republiky.
4. Súťaž sa člení podľa vekových, vzdelanostných a žánrových kritérií. Každý súťažiaci môže svoje diela prihlásiť do jednotlivých kategórií. Vekové skupiny aj žánrové kategórie sú vytvorené tak, aby korešpondovali, zodpovedali kategóriám medzinárodných súťaží, predovšetkým tým, ktoré sa konajú pod patronátom svetovej organizácie pre amatérsky film UNICA, ktorej je Slovensko členom od roku 1993.
5. Do súťaže sa autor prihlasuje podľa miesta svojho bydliska. Ak sa v mieste jeho bydliska neuskutoční základné kolo, môže sa prihlásiť do základného kola v inom okrese, regióne. Zoznam bude zverejnený na webstránke vyhlasovateľa súťaže: Národného osvetového centra a na stránke Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

I. kolá súťaže
1. okresné/regionálne kolá
2. krajské kolá
3. celoštátne kolo

II. Kategorizácia účastníkov

Súťaž sa rozdeľuje na:
I.   skupina: A - autori do 16 rokov 
II.  skupina: B - autori od 16 do 19 rokov
III. skupina: C - autori do 25 rokov  - (okrem poslucháčov a absolventov filmových škôl)
IV. skupina: D - autori nad 25 rokov - (okrem poslucháčov a absolventov filmových škôl)

I.   skupina súťaží v 3 kategóriách: animovaný film
                                                  hraný film                                              
                                                  reportáž, dokument
II.  skupina súťaží v 4 kategóriách: animovaný film
                                                   hraný film
                                                   reportáž, dokument
                                                   experiment a videoklip
III.  skupina súťaží v 8 kategóriách: animovaný film
                                                   hraný film
                                                   reportáž
                                                   dokument
                                                   experiment
                                                   videoklip
                                                   minútový film 
                                                   zvučka
IV.  skupina súťaží v 8 kategóriách: animovaný film
                                                   hraný film
                                                   reportáž
                                                   dokument
                                                   experiment
                                                   videoklip
                                                   minútový film 
                                                   zvučka
     
Tematická kategória
Pre rok 2013 vyhlasuje NOC dve tematické kategórie:
1. v rámci Európskeho roka občanov (rok 2013 bol vyhlásený za Európsky rok občanov s cieľom zvyšovať informovanosť o právach, ktoré z občianstva EÚ vyplývajú) vyhlasuje NOC pre rok 2013 samostatnú súťažnú kategóriu pre filmy zobrazujúce túto problematiku.
2. pri príležitosti 1150. výročia príchodu vierozvestcov Cyrila a Metoda na územie Veľkej Moravy vyhlasuje NOC pre rok 2013 samostatnú súťažnú kategóriu pre filmy zobrazujúce túto problematiku.
Pre obidve tematické kategórie platia všetky technické podmienky ako pre iné kategórie. Zúčastniť sa ich môžu autori všetkých vekových skupín. Hodnotené budú bez rozlíšenia veku. 
           
C. Organizačné a odborné zabezpečenie súťaže

I. Organizačné zabezpečenie
1. Usporiadateľov jednotlivých kôl súťaže poverujú ich usporiadaním Ministerstvo kultúry SR na celoštátnej úrovni, úrady samosprávneho kraja na krajskej a regionálnej úrovni.
2.  Regionálne kolá organizujú regionálne osvetové strediská a kultúrne zariadenia do konca marca 2013.
3. Krajské kolá organizujú vybrané regionálne osvetové strediská a kultúrne zariadenia v spolupráci s vyšším územným celkom a inými zariadeniami rezortu kultúry do 20. apríla 2013.
4. Celoštátne kolo organizuje s odbornou garanciou Národného osvetového centra vybrané regionálne osvetové stredisko, ktorého projekt bude podporený z prostriedkov dotačného systému MK SR na základe výsledkov komisie a k spolupráci si môže prizvať ďalšie celoštátne, krajské a miestne inštitúcie. Koná sa spravidla druhý júnový týždeň (7. – 9. 6. 2013).

II. Odborné zabezpečenie
1. Usporiadatelia každého kola súťaže zostavujú pre objektívne hodnotenie súťažných diel odbornú porotu zloženú z 3 – 5 členov. Poroty pozostávajú z odborníkov z radov aktívnych filmových tvorcov, teoretikov, publicistov a pedagógov odborných škôl.
2. Pri zostavovaní odborných porôt usporiadatelia súťaže zohľadňujú a uprednostňujú predovšetkým odbornosť, objektívnosť a korektnosť každého člena poroty. Členmi poroty nemajú byť pedagógovia, lektori alebo osoby, ktoré spolupracovali na vzniku filmového diela, alebo sú na ňom inak zainteresovaní.
3.  Usporiadatelia zabezpečia pre členov odbornej poroty možnosť dôkladnej prípravy na hodnotiacu prácu – zabezpečením kompletného zoznamu súťažných filmov s menami autorov s technickými údajmi a popiskami, technicky kvalitne zabezpečenej projekcie súťažných filmov.
4. Za prácu jednotlivých odborných porôt zodpovedajú usporiadatelia a predseda poroty, ktorý spracúva a odovzdáva usporiadateľom výsledky súťaže.
5. Usporiadatelia nižšieho kola odovzdávajú výsledky súťaže usporiadateľom vyššieho kola súťaže v stanovenom termíne vo forme protokolu a spolu s postupujúcimi súťažnými filmovými dielami.

D. Hodnotenie súťaže

1. Odborné poroty sa na všetkých úrovniach súťaže riadia hodnotiacimi kritériami vyhlasovateľa súťaže.
2. Odborné poroty vo všetkých kolách hodnotia jednotlivé filmové diela najprv na internej porade, bez účasti autorov a publika, kde prebieha výmena odborných názorov a vytvorenie výsledkov, následne verejne pred súťažiacimi a publikom, divákmi, kde uskutočnia odbornú analýzu všetkých uvedených súťažných filmov z viacerých aspektov - umeleckého, (dramaturgia, scenár, réžia, herecké stvárnenie, komentár, výber hudby), ako aj technicko-umeleckého (kamera, strih, zvuk, osvetlenie a pod.). Tieto odborné rozborové semináre plnia funkciu edukačnej časti podujatia a sú veľkým prínosom pre súťažiacich, majú aj výchovno-vzdelávací cieľ, sú aj odborným zdôvodnením rozhodnutia poroty. Vyhlásením výsledkov sa súťaž a celé podujatie ukončí.
3. Organizátori súťaže udeľujú spravidla diplomy a ceny za 1., 2. a 3. miesto a maximálne tri čestné uznania na základe návrhu odbornej poroty tak, aby udelenie cien zodpovedalo čo najobjektívnejšie umeleckému hodnoteniu v jednotlivých vekových skupinách i v jednotlivých žánrových kategóriách, ako aj celkovej úrovni súťaže. Odborná porota môže preto niektoré miesta neudeliť alebo udeliť viacnásobne, okrem 1. miesta, ktoré môže byť udelené maximálne jedno v každej vekovej skupine a v každej kategórii. Okrem toho môže porota usporiadateľom navrhnúť Hlavnú cenu súťaže bez ohľadu na zaradenie filmu.
4. Usporiadatelia jednotlivých kôl súťaže zabezpečia pre ocenených udelenie diplomov a podľa svojich možností a financií aj udelenie cien. 
      
E. Organizátor súťaže

Vyhlasovateľom, odborným garantom a usporiadateľom súťaže CINEAMA je
Národné osvetové centrum, Námestie SNP 12, 812 34 Bratislava, www.nocka.sk 
Kontakt: PhDr. Zuzana Školudová, tel. 02/20471245, 0918 716 005, 
e-mail: zuzana.skoludova@nocka.sk    
Vyhlasovateľom celoštátnej postupovej súťaže amatérskej filmovej tvorby CINEAMA  je Národné osvetové centrum z poverenia Ministerstva kultúry SR
Odborným garantom celoštátnej postupovej súťaže amatérskej filmovej tvorby CINEAMA je
Národné osvetové centrum
Organizačným garantom celoštátneho kola postupovej súťaže amatérskej filmovej tvorby CINEAMA je vybrané regionálne osvetové stredisko a príslušný samosprávny kraj, ktorého projekt bude podporený z prostriedkov dotačného systému MK SR na základe výsledkov komisie
Spoluusporiadateľmi celoštátnej postupovej súťaže amatérskej filmovej tvorby CINEAMA sú
vybrané organizácie alebo inštitúcie so zodpovedajúcimi kvalitnými technickými, priestorovými možnosťami pre projekciu súťažných filmov, subjekty, ktoré môžu poskytnúť materiálne, priestorové, technické, personálne a iné zázemie, ktoré by svojou kvalitou zodpovedalo potrebám a úrovni celoštátneho podujatia
Miesto konania celoštátneho kola:
vybraná organizácia alebo inštitúcia so zodpovedajúcimi kvalitnými technickými, priestorovými možnosťami pre projekciu súťažných filmov, ktorú určí organizačný garant, podporený prostriedkami z dotačného systému MK SR
Termín konania celoštátneho kola:
spravidla druhý júnový týždeň príslušného roka (7. – 9. júna 2013)
      
F. Podmienky a postup v súťaži

I. Podmienky účasti v súťaži
1. Súťaž sa koná v autorskej tvorbe vlastných filmových diel, vytvorených v amatérskych podmienkach, pre vlastnú potrebu, nie pre komerčné a propagačné účely.
2. Podmienkou účasti jednotlivcov i kolektívov je predloženie vlastného autorského filmového diela zodpovedajúceho základným kritériám tvorby a vnímania filmového diela.
3. Časový limit pre jednotlivé filmové diela je od 1 do 20 minút. V prípade prekročenia limitu má porota právo film vyčleniť alebo mu udeliť výnimku, ak dielo zodpovedá umeleckým a technickým kritériám a prekročenie má svoje umelecké opodstatnenie.
4. Autor prechádza všetkými kolami súťaže s tým istým filmovým dielom.
5. O prihlásení filmu do skupiny a kategórie rozhoduje autor, v niektorých sporných prípadoch môže o správnom zaradení rozhodnúť porota.
6. Do súťaže je možné zaslať len diela, ktoré sa nezúčastnili žiadneho ročníka tejto súťaže, nemožno prihlásiť film, ktorý sa už v minulosti súťaže CINEAMA zúčastnil. Nemožno prihlásiť ani film zobrazujúci násilie, alebo iné javy a činy proti ľudskosti a humanizmu.
7. Autori do 18 rokov sa celoštátneho kola môžu osobne zúčastniť len v sprievode rodiča alebo pedagóga, účastníci nad 16 rokov - ak ich nebude sprevádzať rodič alebo pedagóg, musia predložiť písomný súhlas rodičov o možnosti zúčastniť sa podujatia.
8. Každý autor je povinný čitateľne označiť svoje súťažné filmy všetkými potrebnými údajmi: meno, priezvisko, presná adresa, e-mail, vek autora, názov filmu, žáner, rok vzniku, kategória.
V opačnom prípade nebudú filmy do súťaže prijaté. K zaslaným prácam treba priložiť vyplnený vstupný formulár (prihláška filmu) a uvedené údaje potvrdiť podpisom.
9. Ukážky alebo fotografie z jednotlivých súťažných filmov môže organizátor so súhlasom autora použiť na propagáciu podujatia bez nároku na honorár. Každé iné využitie musí byť s autorom konzultované.
10. Každý autor má právo byť včas informovaný organizátorom príslušného kola súťaže o výsledkoch súťaže. Ak je to uvedené v podmienkach jednotlivých kôl súťaže, má tiež právo na bezplatné získanie jedného výtlačku Spravodajcu súťaže.
11. Zaradením Organizačného poriadku súťaže CINEAMA do systému súťaží Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR do kategórie „C“ a pridelením registračného čísla sú účastníci súťaže – žiaci a študenti základných a stredných škôl aj s pedagogickým sprievodom - oprávnení zúčastniť sa podujatia (vyhodnotenia jednotlivých kôl súťaže), aj v čase vyučovania, pričom ich neúčasť na vyučovaní bude ospravedlnená.

Technické podmienky:   
1. Formát:  mini DV a DVD a HD. Snímky zaslané na CD nebudú akceptované.
2. Označenie filmov: každá snímka musí obsahovať – názov filmu, dĺžku projekcie, meno, adresu a vek autora, spôsob ozvučenia (mono, stereo) a kategóriu. Každý súťažný príspevok musí byť na samostatnej mini DV videokazete, alebo na samostatnom DVD nosiči. Na mini DV kazete musí byť film pretočený na začiatok a pred začiatkom filmu musí byť minimálne 30 sek. čierny pás.
3. Zaslané filmy budú so súhlasom autora uložené v archíve Národného osvetového centra, kde sa zhromažďujú všetky ocenené filmy z predchádzajúcich ročníkov.
4. So súhlasom autora bude možné zverejniť ukážky z ocenených filmov aj na webovej stránke NOC.
5. Filmy zaslané do celoštátneho kola sa autorom vracať nebudú.

II. Postupový kľúč
1.  Autor alebo kolektív prihlasuje svoje filmové dielo do súťaže do základného kola podľa miesta svojho bydliska. Ak sa v mieste jeho bydliska neuskutoční základné kolo, môže sa prihlásiť do základného kola v inom okrese, regióne. Zoznam bude zverejnený na webstránke vyhlasovateľa súťaže Národného osvetového centra a na stránke Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.
2.  Autori alebo kolektívy sa prihlasujú v regionálnych osvetových strediskách, pod ktoré územne patria, resp. ktoré organizujú obvodné (regionálne, resp. krajské) postupové súťaže.
3. Za dodržanie regulárnych pravidiel pri zaradení autorov a kolektívov a ich súťažných filmov do základného kola zodpovedá organizátor tohto kola.
4.  Do vyššieho kola súťaže postupujú ocenené diela v jednotlivých vekových skupinách a žánrových kategóriách. Na základe odporúčania poroty a zaslaním protokolu, výsledkov a ocenených diel organizátormi nižšieho kola.
5.  Organizátori nižšieho kola súťaže na návrh odbornej poroty majú právo navrhnúť vynikajúce, umelecky hodnotné a technicky kvalitné diela aj spomedzi neocenených filmov. Organizátor vyššieho kola rozhodne, podľa svojej koncepcie, priestorových a finančných možností či návrh je možné prijať alebo nie.
6.  Zaradenie do skupiny a kategórie označujú autori na prihláške a potvrdzujú svojím podpisom.                           
7. O zaradení tvorcov a ich filmových diel do súťaže celoštátneho kola a pre verejnú prezentáciu na podujatí CINEAMA rozhoduje výberová porota pozostávajúca zo zástupcov poradného zboru NOC, vysokoškolských pedagógov a odborníkov z praxe, ktorí pri rozhodovaní zohľadnia aj finančné, časové (minutáž filmov) a priestorové možnosti usporiadateľov. Výsledky budú zverejnené do piatich dní od rozhodnutia na internetovej stránke www.nocka.sk 

G. Bezpečnosť a ochrana zdravia účastníkov súťaže

1. Bezpečnosť a ochranu zdravia vo všeobecnosti zabezpečuje organizátor súťaže.
2. Deti do 18 rokov sú povinné prísť na súťaž v sprievode dospelej osoby (rodiča, pedagóga alebo inej dospelej osoby), ktorá chráni ich bezpečnosť a rieši ich problémy organizačného, či sociálneho charakteru.

H. Medzinárodná súťaž

1. Odborná porota na základe súhlasu autora navrhuje NOC súťažnú kolekciu na českú národnú súťaž, ktorá sa uskutočňuje obvykle tretí týždeň v júni 2013 v Ústí nad Orlicí, v Českej republike.
2. Z ocenených filmov vytvorí NOC na základe odporúčania poroty a so súhlasom autorov kolekciu, ktorá bude reprezentovať Slovensko na medzinárodnej súťaži svetovej organizácie pre amatérsky film UNICA v auguste 2013. Kolekciu je možné doplniť filmami ocenenými na predchádzajúcich ročníkoch CINEAMA.

 I. Odborná príprava žiakov na domáce a medzinárodné súťaže

1. Na súťaž si deti a žiaci - jednotlivci alebo kolektívy tvorcov pripravujú svoje filmové diela samostatne alebo využívajú odborné konzultácie s pedagógmi a lektormi, ktoré umožňujú školské a kultúrne zariadenia v rámci svojich metodických možností.
2. Odborné konzultácie môže na základe žiadosti poskytnúť aj Národné osvetové centrum.

 J. Rozpočet súťaže

1. Nižšie stupne súťaží sú financované podľa možností úradov samosprávneho kraja a regionálnych osvetových a kultúrnych stredísk, ako aj miest a obcí.
2. Krajské súťaže sú v rezorte kultúry finančne zabezpečované v rozpočtoch vybraných regionálnych osvetových stredísk a kultúrnych zariadení, z prostriedkov dotačného systému Ministerstva kultúry SR, zo zdrojov samosprávnych krajov a miestnych inštitúcií.
3. Celoštátne kolo súťaže a prehliadka je financovaná z rozpočtu Ministerstva kultúry SR, Národného osvetového centra a z prostriedkov spoluusporiadateľov a organizátorov.
4. Organizátori všetkých stupňov súťaží môžu využívať financie sponzorov, občianskych združení a iných inštitúcií.

K. Účinnosť a registrácia organizačného poriadku

1. Tento Organizačný poriadok celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky amatérskej filmovej tvorby CINEAMA je zaregistrovaný na Ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky pod číslom 2011-63/41389:51-922  a nadobúda účinnosť od 26. 10. 2011 a zverejnením na stránke Národného osvetového centra a Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.      
2.  Zmeny k jednotlivým ročníkom môže na základe požiadaviek praxe, súťažiacich a organizátorov jednotlivých kôl súťaže urobiť vyhlasovateľ a odborný garant celej súťaže – Národné osvetové centrum.
3. Návrhy na zmeny a úpravy organizačného poriadku na jednotlivé roky možno adresovať na adresu Národného osvetového centra, vždy najneskôr do konca kalendárneho roka.

Príloha č. 1 - CINEAMA 2013 - Krajské, okresné a regionálne kolá súťaže

Súťažné práce z krajských stupňov súťaže treba do celoštátneho stupňa súťaže zaslať najneskôr do 15. 4. 2013

Banskobystrický samosprávny kraj
Termín: 6. 4. 2013 
Uzávierka: 28. 3. 2013 
Miesto konania: Krajská hvezdáreň a planetárium M. Hella, Duklianskych hrdinov 21, Žiar n. Hronom
Kontakt: BBSK - Pohronské osvetové stredisko, Duklianskych hrdinov 21, 965 01 Žiar nad Hronom,
tel.: 045/6781 301, 045/6781 304, e-mail: sekretariat@osvetaziar.sk (e-mail označiť heslom - filmový
úsek alebo CINEAMA), benovas@osvetaziar.sk 

Bratislavský samosprávny kraj
Termín: 15. 3. 2013
Uzávierka: 28. 2. 2013
Miesto konania: Pezinské kultúrne centrum v Pezinku - malá sála
Kontakt: Soňa Kozáková, Malokarpatské osvetové stredisko, 033 643 34 89 , 0905 777 968, e-mail: kozakova@moska.sk

Košický samosprávny kraj
Termín: 13. 4. 2013   
Uzávierka: 18. 3. 2013
Miesto konania: Gemerské osvetové stredisko, Rožňava
Kontakt: Anežka Kleinová, Gemerské osvetové stredisko, Betliarska 8, 048 01 Rožňava
Tel.: 058/732 42 58, Fax: 058/788 17 75, e-mail:  HYPERLINK "mailto:kleinova@gos.sk" kleinova@gos.sk ,     www.gos.sk     

Nitriansky samosprávny kraj
Termín: 22. 3. 2013
Uzávierka: 1. 3. 2013
Miesto konania: Regionálne osvetové stredisko, ul. SNP 32, Nové Zámky
Kontakt: Zoltán Mátyus, Regionálne osvetové stredisko, ul. SNP 32, 940 62 Nové Zámky, tel.: 035/642 02 65, rosnz@rosnz.sk

Prešovský samosprávny kraj
Termín: 12. 4. 2013 
Uzávierka: 10. 4. 2013
Miesto konania: v DJZ - útvar osvetovej činnosti, Prešov
Kontakt: Marián Jacko, Divadlo Jonáša Záborského - útvar osvetovej činnosti, Nám. legionárov 6, 080 01 Prešov, e-mail: jacky277@gmail.com

Trnavský samosprávny kraj
Termín: 10. 4. 2013
Uzávierka: 20. 3. 2013
Miesto konania: kino Hviezda, Paulínska 1, Trnava
Kontakt: Mgr. Emília Szegényová, tel.: 0902/144 598, e-mail: szegenyova.emilia@zupa-tt.sk

Trenčiansky samosprávny kraj
Termín: 11. 4. 2013
Uzávierka: 4.  4. 2013
Miesto konania: Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi
Kontakt: Peter Cagáň, Regionálne kultúrne centrum, Záhradnícka 19, 971 01 Prievidza
tel. 046/512 18 13, e-mail: rkc@rkc.tsk.sk

Žilinský samosprávny kraj
44. ročník Neprofesionálny film v Liptove, regionálna a krajská prehliadka neprofesionálneho filmu
Termín: 13. apríla 2013     
Uzávierka: 22. marca 2013 
Miesto konania: Liptovské kultúrne stredisko, Liptovský Mikuláš
Kontakt: Miriam Stromková, Liptovské kultúrne stredisko, Ul. 1. mája 28/196,031 01 Liptovský Mikuláš, tel. 044/5522981, e-mail: osvetalm@vuczilina.sk , miriamstromkovaosvetalm@gmail.com
www.lks.sk

Termíny okresných a regionálnych kôl CINEAMA 2013

Košice
Termín: 16. marec 2013 
Uzávierka: 1. marec 2013
Miesto konania: Kultúrne centrum Košického samosprávneho kraja
Kontakt: Mgr. Helga Tomondyová, Kultúrne centrum KSK, 040 01 Košice, tel : 055/72 99 607
e-mail: koordinacia.kcksk@gmail.com

Spišská Nová Ves
Termín: 21. 2. 2013
Uzávierka: 7. 2. 2013
Miesto konania: Spišské osvetové stredisko, Spišská Nová Ves
Kontakt:  Tibor Morihladko, Spišské osvetové stredisko, Zimná 47, 052 01 Spišská Nová Ves, tel.: 053/4425250 , zvc.morihladko@osvetasnv.sk

Svidník
Regionálne kolo pre okresy Svidník a Stropkov
Termín: 26. marec 2013  
Uzávierka: 12. marec 2013
Miesto konania: Podduklianske osvetové stredisko, Svidník
Kontakt: Katarína Grúsová, Podduklianske osvetové stredisko, Sov. hrdinov 160/74, 089 01 Svidník
telefón: 054/7521 068, fax: 054/7521057 , kathi@centrum.sk

Veľký Krtíš
Regionálne kolo pre okresy Veľký Krtíš, Lučenec a Poltár
Termín: 23. marec 2013     
Uzávierka: 8. marec 2013 
Miesto konania: Komunitná miestnosť Hontiansko-novohradskej knižnice, Veľký Krtíš
Kontakt:  Mgr. Ivana Lešková, Hontiansko-ipeľské osvetové stredisko, Nám. A. H. Škultétyho 5, 990 01 Veľký Krtíš, Č. tel.: 047/483 14 65, 0911 897 064, e-mail: ivaleskova@gmail.com, www.hios@h-ios.sk 

Žiar nad Hronom
Regionálne kolo - okresy Banská Štiavnica, Žarnovica a Žiar nad Hronom
Termín: 25. 3. 2013 
Uzávierka: 20. 3. 2013
Miesto konania: Krajská hvezdáreň a planetárium M. Hella v Žiari nad Hronom
Kontakt: BBSK - Pohronské osvetové stredisko v Žiari nad Hronom, tel.: 045/6781 301, 045/6781 304, e-mail: sekretariat@osvetaziar.sk  (e-mail označiť heslom – filmový úsek alebo CINEAMA) , benovas@osvetaziar.sk

Prílohy na stiahnutie

Aktuality

Súťaže

AMFO 2019

Termín uzávierky: 16. január 2019 • Propozície regionálnej súťaže neprofesionálnej fotografickej tvorby AMFO 2019 – ... Celý článok

Kam dnes

Nie sú dostupné žiadne podujatia