• Úvod
  • O jubilejných Jánošíkových dňoch 2017

O jubilejných Jánošíkových dňoch 2017

Vážení priatelia, milovníci ľudového folklóru, na 55. ročníku Jánošíkovych dní v Terchovej nepadol len jeden rekord v dĺžke tlieskania za výkon ako to bolo pri hraní na pianofku.Už vo štvrtok na obecnom zastupiteľstve som mal tušenie, že toho bude neúrekom.V ten istý deň bol rekord v dĺžke potlesku pre človeka, ktorý povzniesol slovenský ľudový poklad až do nebies. Ľudovú kultúru. Folklór sa mu stal celoživotným dielom. Svojou prácou nám zanechal nevyčísliteľný poklad. Potlesk, ktorý zožal na konci programu pri jeho krásnom životnom jubileu 90. rokov, mi znie v ušiach stále, je to svetový rekord. Ďakujeme pán Ondrej Demo.

Druhý rekord v tlieskaní bol na vernisáži jubilujúceho Ferka Muchu pri jeho 70. narodeninách. Pred nami všetkými, čo sme tam boli, namaľoval Petra Sagana rýchlejšie, ako on sám prišiel do cieľa. Pre mňa to bol nezabudnuteľný zážitok, nádherné diela a krásna pieseň od dcéry s doprovodom súrodencov Patrnčiakových vliali slzy radosti a dojatia.

Tretí rekord v tlieskaní sa zrodil Pod Šapitom pri vystúpení FSS Čemerňanka, FS Lidovec a jubilujúcich Hnojňanov z Mihaľovec, ktorý v tomto roku oslavujú 40. výročie svojho vzniku. Potlesk po vystúpeni Hnojňanov nemal konca. Ďakovný list, ktorý nám odovzdal osobne pán Peter Cabadaj, šefdramaturg Jánošíkových dni nás všetkých dojal k slzám. Ďakujeme.

Štvrtý rekord padol po nádhernom večernom programe, kde záver patril Terchovskému orchestru pod vedením Ruda Patrnčiaka na jubilejnom 55. ročníku Jánošíkových dňoch. Vážení jubilanti, tieto riadky vám píše tiež jubilant, ktorý chodí spievať do Terchovej už 17 rokov. Tento jubilujúci festival bol k mojim narodeninám prekrásny darček. Ďakujem.

Michal

(www.terchova.sk)

Aktuality

Súťaže

AMFO 2019

Termín uzávierky: 16. január 2019 • Propozície regionálnej súťaže neprofesionálnej fotografickej tvorby AMFO 2019 – ... Celý článok

Kam dnes

Nie sú dostupné žiadne podujatia